Чужа війна

Олег Проданчук про повість Андрія Куліша "Чужа війна"

Чужа війна

19 Jun 2020

Дійсно унікальна книга, виправте, якщо знаєте ще хоч одну про українських миротворців на Балканах (бувша Югославія, нині Боснія і Герцеговина), тим паче, таку захопливу і справді якісну у всіх значеннях цього слова.

Особливої цінності "Чужій війні" надає автор - безпосередній учасник миротворчої місії. І, ні, це не документальний набір беземоційних фактів у красивій обкладинці (хоча обкладинка дійсно гарна), це збіса цікава і добре написана повість. Читається книга дуже легко, а у міру детальні описи оточення та персонажів моментально переносять у вир подій.Не знаю, чи це перша книга у пана автора.

Якщо ні - біжу замовляти інші, якщо так - вже чекаю нову!

Також хочу відмітити цікаву структуру книги. Розділи з подіями у Сараєво та Жепі (населені пункти, у яких відбуваються основні епізоди повісті) об'єднано з розділами про російсько-українську війну. Спойлерити не буду, замовляйте та читайте.

Книга дуже важлива, тим паче у реальності сьогодення, коли україньське військо впевнено наближається до вступу в НАТО. Перші кроки, буквально бойове хрещення, Збройних Сил України, про які так мало відомо загалу. Мене, наприклад, ще навіть не було у часи початку Югославських воєн, а шкільна програма (коли ще був у школі, можливо, зараз інакше) згадує побіжно, мимохідь.

Гадаю, з написаного вище, зрозуміло, що книгу 100% рекомендую. І не тільки мілітаристам та людям що глибоко цікавляться історією, книга надзвичайно легка у читанні,просто напрошується на екранізацію.

Передрук відгуку читача із Goodreads. Фото Максима Кривцова.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Поділіться цим дописом: