Буде новий наклад «Вікінга Івара»

Плануємо перевидання книги з новою обкладинкою

Буде новий наклад «Вікінга Івара»

25 Dec 2023

Роман «Вікінг Івар» відомого американського мандрівника, натураліста та антрополога Поля дю Шаю (1831-1903 рр.) допоможе зануритися у дивовижний світ північної Європи. Спираючись на власні археологічні дослідження, автор з максимальною точністю відтворює побут, світогляд та стиль життя вікінгів. Язичницькі культи, плекання бойової слави, походи та набіги – ця книга є якісним концентратом усього того, що притягує до самого слова «вікінг» навіть теперішні покоління.

З огляду книги від її перекладача Івана Синєпалова:

Поль дю Шаю – американський антрополог, мандрівник. Спершу досліджував Африку, і першим підтвердив існування горил і раси пігмеїв. Але згодом переключив інтерес на Скандинавію.

Порівнявши археологічні знахідки у Скандинавії зі знахідками в Британії, та дослідивши тексти ісландських саг, він дійшов до революційного на той момент висновку, що сучасні англомовні народи походять не від саксів, а саме від скандинавів, і виклав цю тезу 1889 року у ґрунтовній науковій праці «Доба вікінгів».

«Але хіба ж масовий читач цікавитиметься науковими текстами», – подумав дю Шаю і вирішив написати художньо-документальну книгу на основі своїх досліджень. Так у 1893 році вийшов друком «Вікінг Івар».

Сюжет цієї книги цілком другорядний. Він простий, невибагливий і нестерпно слащавий. Головними ж є ті деталі з реального життя вікінгів III-IV століття, якими дю Шаю обставляє цей сюжет. Він ретельно описує побут, спосіб життя, звичаї вікінгів. Власне, уся книга – це спроба увіпхнути головного героя у типові обставини вікінзького життя.

Нова обкладинка ще в роботі, але вже ділимося з вами нашими напрацюваннями ☺️.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Поділіться цим дописом: